Fansupport

Fan Support 2015-2016

De afgelopen weken zijn er al diverse gesprekken geweest voor het aankomende seizoen.
Fan Support wil zich dit jaar enorm gaan presenteren met allerlei activiteiten rondom thuis en uitwedstrijden. Naast het bekende confettikanon zullen er nog meer sfeerverhogende apparaten gekocht worden en wekelijks zullen er nieuwe spandoeken zijn met actuele (humorvolle) teksten of afbeeldingen.
Daarnaast zal er een groot feest komen en houd alvast 30 april vrij in je agenda want dan zullen we een internationaal supporters toernooi organiseren.
Tevens zijn wij nog druk bezig om een vaste locatie te krijgen in het stadion.
Vanuit die locatie in het stadion zullen wij onze acties uitvoeren en bij wedstrijden aanwezig zijn.
Deze locatie zal tevens een informatiepunt zijn voor de supporters dus mocht je vragen hebben over iets kan je er langs komen. Tevens zal er merchandise verkocht worden en kan je een donatie schenken zodat je donatie weer gebruikt kan worden voor sfeeracties rondom de wedstrijden.
Mocht je vragen, ideeën of klachten hebben kan je ook altijd mailen naar:
fansupport@fansupportdenhaag.nl

Hoe het begon
Verleden en Heden 2002-2003

Vorig seizoen is er door een aantal jongens besloten om een soort van sfeercommissie op te gaan richten, die zich zouden bezighouden met het sfeer gebeuren in het stadion. Maar wat een ellende is dat zeg, je mag niets tegenwoordig.Heb je uiteindelijk de club en politie mee is het weer de brandweer die moeilijk gaat doen. Zoals iedereen weet is er een actie om weer een grote vlag op noord te krijgen maar meteen begon de brandweer dat die vlag brandveilig moest zijn.Uiteindelijk hebben een paar sfeer acties gehouden hebben rondom de wedstrijd Den Haag -Excelsior en bij de wedstrijd Den Haag – RBC met beperkte middelen(toch 800 kassarollen bij de wedstrijd Den Haag – RBC). Ook willen we weer rookbommen en ritsen etc terug maar daar moet je een vergunning voor hebben en dan moet het afgestoken en geregeld worden door een vuurwerkmeester. Na een lange tijd allerlei dingen regelen en vergaderen was dus eindelijk die vergunning er en ook hadden we een vuurwerkmeester gevonden. Wij dachten dus zo nu ken het allemaal gebeuren maar nee hoor nu scheen er weer iets niet in orde te zijn met het ontruimingsplan en wat er mis mee was dat was niets bijzonders maar toch keurde de brandweer alles af en dat de Veiligheid Coördinator (Arjen Meijnen) in de stress schoot en hij ook eens zag hoe dat nou er aan toe gaat als de supporters eens wat willen. Tsja zo voelen wij ons al jaren.Tevens willen wij hem wel bedanken voor zijn inzet). Na lang vergaderen met diverse instanties en na een half uur op het veld staan met diverse instanties om te kijken waar eventueel iets mogelijk is kregen we de mededeling dat rookpotten niet mochten maar wel zou het mogelijk zijn om een rits af te steken op de oost tribune omdat deze toch leeg was. Dit was in onze ogen het meest haalbare totdat het ontruimingsplan af is en dan kunnen we breder uitpakken en daar zullen wij dan ook alles aan doen zodat er weer Haagse sfeer taferelen terug zijn in het Zuiderpark.

Ons plan was ook om grote vlaggen te gaan maken voor midden noord zoals ze in Italië hebben.Omdat de vlaggen er toch zouden komen is Dennis aan de slag gegaan met Steven de Haseth van Ado Den Haag.Dennis maakten de ontwerpen en Steven deed het zakelijke gedeelte.Er kwam wel veel bij kijken, want de vlaggen moesten aan wat eisen voldoen, of ze wel brandveilig genoeg waren enz.Uiteindelijk waren ze er, en met de nacompetitie werden ze eindelijk in gebruik genomen.

Er werden rookpotten geregeld(een ritje België en we hadden voor alle wedstrijden meer dan genoeg in voorraad) en voor de wedstrijd zorgde we er ook voor dat het stadion versierd was met groen gele linten.

Ook zijn we druk bezig geweest met de wedstrijd Heracles – Den Haag vorig seizoen toen we de periode konden pakken daar.Aangezien wij er niet heen zouden gaan en een groot scherm zouden huren en de wedstrijd live zouden kijken in ons stadion moest er nog wel een zeer groot bedrag geregeld worden.Dagen lang bellen naar sponsoren wat resulteerden dat er zo een 1000 man een wereld avond had en wij live konden meemaken dat onze jongens Heracles sportief terug pakten.Dat de sfeercommissie meer is dan sfeerverhogend aan te treden bleek wel uit de knuffelberen actie ivm het overlijden van het dochtertje van Brian Tevreden. Wat als een idee van buitenaf begon resulteerde in vuilniszakken vol met knuffels. Dat 2 jongens van de sfeercommissie zelfs naar Apeldoorn reden voor een paar zakken knuffels was op de wedstrijd dag zelf de moeite waard als je al die knuffels door de lucht zag vliegen.

Voorbeelden in overvloed zoals de kranslegging bij Volendam – Den Haag+collecte voor de slachtoffertjes van de nieuwjaarsbrand. De indrukwekkende 1 minuut stilte ivm WTC waarbij Amerikaanse vlaggen en 2 zwarte vlaggen gekocht werd.

Dit seizoen proberen we op de zelfde manier door te gaan bv de wedstrijd tegen Heracles gaf een aardig effect met al de vlaggen en het vuurwerk. Helaas mogen wij geen vuurwerk meer gebruiken ivm met de strenge regelgeving van de UEFA die de KNVB maar al te snel overnam, dus moeten we opzoek naar andere alternatieven. De confetti kannonen tegen PSV was daar een mooi voorbeeld van en gaf een heel mooi effect.Aangezien de sfeer in het stadion steeds minder werd was er ineens uit een paar hoeken een vraag van is een megafoon niets? Dat resulteerde dus in een megafoon die aangeschaft werd door de Fan Club en die nu bij de thuis wedstrijden te horen is. De vlaggen zijn wel iedere wedstrijd te zien maar wij zijn hard op zoek naar andere sfeeractiviteiten dus mocht je ideeën hebben laat het ons weten.

Hieronder een paar foto’s van onze sfeer acties.(foto’s van het scherm staan bij Fotoverslagen)

Fan Support.

Hier onze eerste actie met de vlaggen tegen excelsior in de na competitie met daarbij de ouderwetse geel groene Rookpotten!

Den Haag – Sparta na competitie
De wedstrijd tegen Sparta voor de nacompetitie werd overschaduwd door de dood van P.Fortuyn vandaar dat veel uit respect een Nederlandse vlag hadden meegenomen.
Den Haag – Volendam na competitie
Hierbij weer het nodige vuurwerk tegen de wedstrijd tegen Volendam voor de nacompetitie. Wat weer een fantastisch effect geeft vanaf de overkant. Jammer genoeg werd deze wedstrijd een fiasco omdat we weer is benadeeld werden. De wedstrijd werd gestaakt en Dhr. Van Egmond zorgden ervoor dat de Den Haag supporters weer een jaar moesten wachten.

Den Haag – RKC (bekerwedstrijd)
De jongens van de commissie staan weer klaar om met de vlaggen te zwaaien voor het bekerduel tegen RKC
Den Haag – PSV (Bekerwedstrijd, voor meer foto’s zie fotoverslagen)
We konden het niet laten om ff naar het PSV vak te lopen om ze even te begroeten in het Zuiderpark.

 

Bron: http://adodenhaag.nl/