Notulen

Op dinsdag 6 augustus  heeft er een bestuursvergadering plaatsgevonden van de supporters vereniging en de supporters coördinator van Ado Den Haag.

Hieronder geven wij je een overzicht van de daar besproken onderwerpen.

Een afvaardiging van de supporters vereniging is in Utrecht geweest bij het landelijk supporters overleg. Tijdens deze vergadering is er voornamelijk gesproken over de minimale kaartverkoop eisen voor uitspelende clubs. In het kort komt het er op neer dat de clubs in de eerste divisie recht hebben op 2,5% van de kaartjes. Aangezien de meeste stadions in eerste divisie niet meer als 5000 man kunnen herbergen komt het er op neer dat Den Haag meestal recht heeft op zo’n 100 a 150 kaartjes. Dit is natuurlijk veels te weinig en alle supporters verenigingen hebben besloten tegen deze belachelijke regelingen actie te gaan voeren. De acties zullen gevoerd worden op 7 september rondom de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal. Hiermee worden er geen clubs getroffen maar rechtstreeks de KNVB; de bedenker en uitvoerder van deze belachelijke plannen. Het is de bedoeling dat alle snelwegen naar Eindhoven op die dag geblokkeerd zullen worden. Ook de in pers zal de komende tijd de nodige aandacht geschonken worden aan deze acties.

Tijdens de voorbereiding van Ado Den Haag is er naar voren gekomen dat er een geheime oefenwedstrijd was gepland tegen KV Mechelen. Geheim omdat Den Haag er geen supporters bij wilde hebben. De SV vindt dit nogal beledigend en een hele vreemde start van een nieuw seizoen. De voorzitter van de SV zal hierover een gesprek gaan voeren met de directie van Ado Den Haag.

Er zijn een aantal stadion verboden uitgereikt waarbij toch enkele vraagtekens worden geplaatst. Het blijkt echter heel moeilijk om daar iets aan te veranderen.De SV zet zich ondanks dat het moeilijk is toch in voor deze supporters maar loopt steeds tegen een muur aan, genaamd de KNVB.Wij hopen dat dit in de toekomst zal veranderen en wij zo kunnen afdwingen dat supporters ipv wat de KNVB nu hanteert: ‘schuldig tot het tegendeel bewezen is’ onschuldig zijn tot het tegendeel bewezen is iets wat heel normaal is maar waar de KNVB anders over denkt.Iedereen die een stadion verbod heeft gehad heeft tevens een uitnodiging gehad voor een gesprek op het publieks bureau. Vanuit dat gesprek kan er eventueel wat geregeld worden door bijvoorbeeld de straf om te zetten in een werkstraf.

Tijdens de vergadering zijn er een aantal belangrijke punten naar voren gebracht over wat de SV voor haar leden al betekend. De leden krijgen:

· 6 keer per jaar het fanzine
· een sleutelhanger met het logo van de Fan Club
· een pasje van de Fan Club
· korting op merchandise artikelen van de Fan Club en van Ado Den Haag
· korting in verschillende winkels in Den Haag en omstreken
· ieder maand de notulen van de vergadering
· tevens zullen de bestuursleden de belangen behartigen van haar leden tijdens allerlei vergaderingen en overleg situaties
· een luisterend oor als je onrecht aangedaan is of bij eventuele klachten en waar mogelijk zal de SV zich inzetten voor je

De nieuwe veiligheidsmaatregelen in het zuiderpark komen de sfeer niet ten goede. Tevens heeft de directie van Ado Den Haag ook andere sfeer verhogende middelen verboden (denk aan de rookpotten). Hierdoor leeft er momenteel bij veel mensen niet echt het idee om er eens iets gezelligs van te maken. We verwachten wel dat het supporters gevoel wel weer terug komt als de competitie gestart is. Dan zullen we weer met onze vlaggen gaan zwaaien en op een gegeven moment zal het bestuur van de SV met de directie van Ado Den Haag om de tafel gaan zitten om over een aantal veiligheidsmaatregelen te gaan praten. Hierbij denkt men aan het net en aan de rookpotten.

De uitwedstrijd tegen Dordrecht is er een op eigen vervoer. Wel heeft de gemeente Dordrecht er op aangedrongen om niet met de trein te komen. Voor de rest zijn er geen verdere belemmeringen om de den haag supporters te ontvangen. We zijn gewoon welkom dus. De verkoop zal wel vanuit den haag geregeld worden. Hou dus teletekst of de internet pages in de gaten. We krijgen 400 kaarten dus op is op.